SAS lægger op til stærk indtjening i 2015

For 10. måned i træk forbedrer SAS udnyttelsen af kapaciteten, mens indtjeningen stiger markant. Det lover rigtig godt, vurderer analytiker.

Foto: Jeppe Bjoern Vejloe. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

SAS har kurs mod et lovende regnskab i 2015, hvis takterne fra januar fortsætter. SAS fløj med 1,7 millioner passagerer i årets første måned, skriver selskabet i en pressemeddelelse, men det er evnen til at fylde flyene bedre op, der er den gode nyhed.

For 10. måned i træk overgår SAS nemlig sidste års resultater, det, kombineret med en faldende brændstofpris, er lige netop den medicin, selskabet har brug for, vurderer Sydbanks senioranalytiker, Jacob Pedersen.

»Det understreger historien om, at SAS udvikler sig mere positivt end de fleste forventer. Det er meget stærke takter at yield (omsætning per kilometer per passagerer, red.) stiger med 7,6 pct. justeret for valutakurser, og endnu mere hvis man ikke justerer. Det er rigtig mange penge for SAS,« siger han.

Belægningen på 67,2 pct i flyene er lidt bedre end ventet uden at være prangende, mens trafikvæksten er en lille-bitte smule svagere end Jacob Pedersen ventede. Måler man passagerertrafikken i antal fløjne kilometer, så faldt trafikken med 1,4 pct. i forhold til januar 2014.

»De reducerer kapaciteten og hæver priserne samtidig med at brændstofpriserne falder. Det vil kunne mærkes i 3-4 kvartal i år og vil komme til udtryk i en stærk indtjening i år,« siger han.