SAS: Konsolidering på vej - SAS vil blive en del af den engang

Europæisk luftfart har på det seneste været udsat for flere konkurser og fusioner. Koncernchef fra SAS Rickard Gustafson spår, at der er yderligere konsolidering på vej. Han venter, at SAS vil blive en del af en større konstellation på et tidspunkt.

ARKIVFOTO: Europæisk luftfart har på det seneste været udsat for flere konkurser og fusioner. Koncernchef fra SAS Rickard Gustafson spår, at der er yderligere konsolidering på vej. Han venter, at SAS vil blive en del af en større konstellation på et tidspunkt. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCANPIX SWEDEN

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

I Storbritannien er Monarch Airlines gået konkurs. Air Berlin er lukket og en stor del af aktiviteterne er overtaget af Lufthansa. I det sydlige Europa er Alitalia truet af konkurs og flyver kun videre på tilskud fra den italienske regering.

»Lige nu ser vi en konsolidering, fordi selskaber forsvinder fra markedet. Fremover vil vi se flere fusioner og forstærket samarbejde,« siger SAS' koncernchef til Jyllands-Posten Erhverv.

Han understreger desuden, at SAS ikke har den finansielle styrke til at stå i spidsen for en sammenlægning og at initiativet derfor skal komme fra andre.

SAS har tidligere meddelt, at selskabet er klar til at deltage i en fusion, når den står stærkt nok. Rickard Gustafson kan dog ikke svare på, om SAS' aktuelle position er stærk nok selvom at selskabet netop har præsteret det bedste resultat i 20 år.

/ritzau/FINANS