SAS-konkurrent slipper for strejke

SAS' store konkurrent på det skandinaviske rutenet, Finnair, undgår en strejke.

Foto: JUSSI NUKARI. Finnair blev ramt af et strejkevarsel onsdag, hvor flyselskabet samtidig nedjusterede forventningerne til 2013 og advarede om, at strejken ville koste mindst 30 mio. euro på driftsresultatet.
Læs mere
Fold sammen

Flyselskabets ledelse har indgået overenskomst med kabinepersonalet samt administrativt ansatte, der også er gået ind på tidslinjen og processen vedrørende forhandlinger det kommende halve om om ekstra besparelser, oplyser selskabet. Trafikken ventes at være i normal gænge i løbet af et par dage.

»At undgå strejke i de sidste stadier af forhandlingerne er godt nyt for vores kunder, selv om det er meget uheldigt, at strejketrusler og aflysninger udløst af truslerne har skabt usikkerhed og skadet vores passagerer,« siger Finnairs administrerende direktør Pekka Vauramo i en meddelelse.

Finnair blev ramt af et strejkevarsel onsdag, hvor flyselskabet samtidig nedjusterede forventningerne til 2013 og advarede om, at strejken ville koste mindst 30 mio. euro på driftsresultatet.

Finnair og fagforeningerne skal nu snart igen til forhandlingsbordet. En ny runde drøftelser indledes den 25. november, hvor Finnairs krav til besparelser, skal diskuteres. Går fagforeningerne ind på kravene, fredes kabinepersonalet for fyringer i en toårig periode.

Finnairs mål er vedvarende årlige besparelser på 200 mio. euro sammenlignet med omkostningsniveauet i 2010. Besparelserne skal slå fuldt igennem fra udgangen af 2014 og omfatter 60 mio. euro i omkostningsreduktioner, som blev annonceret allerede i oktober 2012.

Deadline for forhandlingerne er sat til den 28. april.