SAS køber Cimber

Opkøbet gør det muligt for SAS at flytte ruter med små fly til et nyt selskab for at få større fleksibilitet.

SAS flytter samtlige af sine tolv CRJ900-fly til Cimber. Flyene vil få base i København. Foto: Rriemann Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det statsejede skandinaviske flyselskab SAS køber det konkursramte Cimber A/S, der er resterne af det tidligere Cimber Sterling. Opkøbet giver SAS mulighed for at flytte flyvninger med mindre fly til det nye selskab. Dermed står SAS mere fleksibelt i forhold til de regionale ruter, skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

"Købet af Cimber vil give SAS adgang til en specialist inden for regional flyvning med en meget konkurrencedygtig produktionsplatform, der komplimenterer SAS' større Airbus- og Boeing-fly. På grund af de forventede synergier vil købet af Cimber også give mulighed for SAS til at fastholde og udvikle regionale ruter inden for netværket vtil gavn for SAS' kunder," siger Rickard Gustafson, adm. direktør i SAS.

Købet har ifølge SAS en værdi på omkring 20 millioner, og indeholder blandt andet også optioner til CO2-kvoter til en værdi af 35 millioner kroner.

Cimber har en flåde af CRJ200- og ATR72-fly, men aftalerne om at afhænde dem, vil blive gennemført som Cimber tidligere har udmeldt, skriver SAS i fondsbørsmeddelelsen. Til gengæld flytter SAS samtlige af sine tolv CRJ900-fly til Cimber, der vil få base i København.