SAS kæmper med Cimber-kaos

Krakkede Cimber Sterling fløj for SAS på en stribe ruter. Lige nu forsøger SAS at få afviklet flyvningerne med egne fly.

SAS forsøger at komme helskindet ud af det tomrum, som Cimber Sterling efterlader. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ser lovende ud. Det er den umiddelbare kommentar fra SAS torsdag formiddag, når det kommer til, hvordan det går med at tage hånd om de passagerer, der har købt en billet i SAS - men hvor Cimber Sterling stod for flyvningen.

"I dag er der 15 afgange med returflyvninger, der er berørt. Og det er flyvninger som Gdansk, Hamborg, Helsinki og lignende. Ind til videre ser det rigtigt lovende ud med at sætte fly ind og løse trafikken," siger SAS' pressechef Trine Kromann-Mikkelsen til Berlingske og tilføjer:

"Men det er selvfølgelig kun passagerer, der har købt billet af SAS."

Det skandinaviske flyselskab har ind til videre kunnet løse problemet ved at sætte fly ind, som det ikke havde booket til andre formål. På indenrigsfronten forsøger SAS at bytte rundt på brikkerne i puslespillet og skrue op for kapaciteten på de eksisterende afgange.

"Vi kigger på, om vi kan løse problemet ved at sætte større fly ind," siger hun.

På den måde forsøger SAS både at hjælpe de Cimber-kunder, der er strandet på grund af det trafikstop, som konkursbegæringen mod Cimber Sterling har fordret, samt de passagerer, som selv meddelte torsdag morgen.

Men det er ikke kun i dag, at der er problemer. Også den nærmeste tid er der SAS-kunder, som står med uvisheden om, hvorvidt deres afgang er påvirket. Men også her melder SAS-pressechefen, at der er lys for enden af tunnelen.

"Vi planlægger selvfølgelig trafikprogrammet de næste par dage, og det ser lovende ud med at skaffe fly og bemanding," siger hun.