SAS jager nye flytilladelser i Danmark

SAS er ifølge Berlingskes oplysninger i tæt dialog med Cimber om at købe selskabets flytilladelser.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SAS lægger an til nye løsninger for at overleve i den fortsatte hårde konkurrencen med lavprisselskaberne.

Det er endnu uvist præcis hvilke løsninger, selskabet vil bringe for dagen. Ifølge Berlingskes oplysninger er SAS dog i tæt dialog med Cimber om at overtage virksomhedens flyvetilladelser, de såkaldte AOC'er. Cimber er dog også i dialog med andre selskaber.

Men når SAS er interesseret i tilladelserne skyldes det ifølge DR Nyheders oplysninger behovet for omstruktering på grund af det fortsatte pres fra lavprisselskaberne. Her er de ansatte ofte ikke er på overenskomst og kan desuden slippe billigere i skat.

DR skriver, at SAS ønsker opretter et nyt selskab, som ikke er underlagt den eksisterende overenskomst med CAU, som SAS mener er for dyr. Et sådant selskab skal angiveligt servicere de regionale ruter for at modstå konkurrencen fra eksempelvis Norwegian og Ryanair, hvor de ansattes skat typisk er lavere, da de bliver ansat på lokale vilkår, eksempelvis i Asien eller i vikarbureauer i Østeuropa. Dermed er deres løn også lavere.

Berlingske har ikke haft mulighed for at få bekræftet oplysningerne, som DR bringer for dagen. SAS ønsker ikke at kommentere oplysningerne, men henviser til, at man for længe siden har meldt ud, at der vil komme planer for besparelser d. 18. december, hvor SAS aflægger regnskab.