SAS indstiller flyvning til Sharm el-Sheikh

SAS oplyser torsdag aften, at man ikke vil flyve over Sinai-halvøen, og dermed aflyses planlagte flyrejser til den egyptiske badeby Sharm el-Sheikh.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

SAS meddeler torsdag aften, at man ikke vil flyve over Sinai, og dermed aflyser selskabet den kommende flyvning til den egyptiske badeby Sharm el-Sheikh. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

Beslutningen er truffet, efter et russisk passagerfly lørdag styrtede ned over Egypten. Islamisk Stat (IS) er fra flere sider mistænkt for at have plantet en bombe om bord på flyet. Flystyrtet kostede 224 personer livet.

»På baggrund af de seneste dages udvikling og analyse af tilgængelig information om sikkerhedsniveauet i Sharm el-Sheikh lufthavn, har SAS besluttet ikke at flyve til Sharm el-Sheikh lørdag 7. november,« skriver SAS i pressemeddelelsen.

Torsdag har både Storbritannien og Holland besluttet midlertidigt at droppe flyvninger fra den egyptiske ferieby. Det tyske flyselskab Lufthansa oplyste også tidligere torsdag, at man vil holde sig fra rejser til Sharm el-Sheikh for nuværende. De to datterselskaber Edelweiss og Eurowings har til sammen to afgange om ugen til destinationen, og de bliver altså indstillet på grund af frygt for terror efter weekendens flyulykke.

SAS er det første danske flyselskab, som melder om aflysninger, og det sker bare få timer efter, at de danske myndigheder holdt et hasteindkaldt møde om flysikkerheden over netop Sinai-halvøen. Her besluttede Udenrigsministeriet og Trafikstyrelsen, at man ikke vil fraråde rejser til området.

Den næste SAS-flyvning til området er lørdag 14. november, og den er indtil videre ikke aflyst, men SAS fortsætter i den kommende tid med at følge udviklingen og indhente og analysere information, oplyser selskabet.

SAS-aflysningen får dog ifølge TV 2 ikke konsekvenser for de 300 rejsende, der har bestilt en tur med Atlantis Rejser. Passagererne skal i stedet flyve med andre flyselskaber den dag, oplyser Atlantis Rejser.