SAS indgår aftale med norske piloter

Flyselskabet SAS har tegnet overenskomst med nogle af sine norske piloter, da man er nået til enighed om en toårig overenskomst med SAS Norge Pilotforening, SNF.

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen

Ifølge SAS betyder overenskomsten, at jobsikkerheden for den enkelte bliver øget, mens aftalen også betyder mindre kompleksitet, der giver SAS mulighed for at agere efter efterspørgselen i markedet.

Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

 

Den nye overenskomst træder i kraft fra den 1. april - hvilket vil sige med tilbagevirkende kraft.

Tidligere har det skandinaviske flyselskab indgået aftaler med sine danske piloter, og fremskridtene vækker glæde hos SAS' administrerende direktør, Rickard Gustafson.

- Nu, hvor vi er nået til enighed med både SAS Norge Pilotforening, SNF, og den danske pilotforening, DPF, har vi taget endnu et stort skridt fremad, og vi har overenskomster, der afspejler konkurrencesituationen. Gennem en konstruktiv dialog har vi indgået denne aftale, der er så vigtig for SAS, siger Rickard Gustafson i meddelelsen.

SAS skriver desuden, at det håber at kunne indgå forenklede overenskomster med den svenske pilotforening, SPF, samt den anden norske pilotforening, NSF.