SAS i flirt med Air France-KLM

SAS har angiveligt kontaktet den europæiske luftfartskæmpe Air France-KLM om en sammenlægning. Analytiker mener dog, at Lufthansa stadig er bedste bud på køber.

Læs mere
Fold sammen
Det skandinaviske luftfartsselskab SAS er angiveligt i ny flirt med stort europæisk luftfartsselskab. Denne gang er det Air France-KLM, der efter at være blevet kontaktet af det skandinaviske selskab er gået i gang med at undersøge muligheden for en sammenlægning. Det fortæller kilder til det franske dagblad La Tribune.

Air France-KLM har netop i denne uge købt sig ind i italienske Alitalia, derfor er analytiker i Sydbank Jacob Pedersen overrasket over, at den fransk-hollandske luftfartsgigant skulle have interesse i SAS.

- Efter Air France-KLM kom ind i Alitalia virker det ikke sandsynligt, men der er så meget gang i konsolideringen. Så der må være nogen, der kigger på SAS, siger Jacob Pedersen til RB-Børsen.

På rygtebørsen har en fusion med tyske Lufthansa længe været det varmeste bud, og det vurderer Jacob Pedersen også fortsat er det mest sandsynlige. Udtalelser fra Lufthansa-ledelsen om, at de primært har interesse i Italien og sekundært i Norden underbygger dette, vurderer han.

- Nu fik de ikke noget i Italien i denne omgang, så er der Norden tilbage, siger Jacob Pedersen.

/ritzau/