SAS henter stewardesser hos lavprisselskaber

Trods lav arbejdsløshed har SAS ingen problemer med at tiltrække kabinepersonale. Bl.a. har SAS hentes stewardesser hos Sterling.

Kabinepersonalet hos SAS har flere gange raslet med sablen over for SAS-toppen og truet med strejker, hvis ikke arbejdsforholdene forbedres - bl.a. at lønniveauet får et hak op. Men trods en startløn på godt 18.000 kr. har SAS ingen problemer med at hyre stewardesser, det skriver Børsen i dag.

Det skandinaviske luftfartsselskab har fået markant flere ansøgere end normalt - bl.a. søger personale fra konkurrenten Sterling over til SAS.

"...Jeg tror, de betragter SAS som mere stabil, med mere tryghed og måske også med mere stil," siger Gitte Leone, der er chef for Cabin Attendant-afdelingen i København til Børsen.

Hun fortæller, at der i dag ansættes en del timelønnede medarbejdere, bl.a. studerende, ligesom SAS også hyrer en del med ikke-dansk baggrund. I det hele taget modtager SAS langt flere ansøgere end tidligere, hvilket overrasker i en tid med rekordlav arbejdsløshed.

Hos Sterling siger kommerciel direktør Stefan Vilner, at SAS har været gode til at kapre kabinepersonale fra netop Sterling, men Sterling mangler ikke arbejdskraft.