SAS henter ny dansk koncerndirektør indefra

SAS har fundet den nye danske direktør internt. Han skal afløse Lars Sandahl Sørensen, der er blevet udnævnt til direktør i DI.

SAS udnævner ny dansk direktør Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

SAS forfremmer Simon Pauck Hansen til ny chef for SAS i Danmark, efter han er valgt til at afløse Lars Sandahl Sørensen, der i maj blev udnævnt til direktør i DI.

Den danske chef for SAS er traditionelt mere eksponeret herhjemme end topchef Rickard Gustafson. Fremover bliver det Simon Pauck Hansen, som bliver det skandinaviske flyselskabs ansigt udadtil på det danske marked, skriver SAS i regnskabet for tredje kvartal.

Planen er, at Simon Pauck Hansen fra 1. oktober bliver en del af koncernledelsen i SAS, hvor han får titel som Chief operating Officer, COO. Han bliver eneste dansker i direktion, der får syv medlemmer. Udover Pauck Hansen består den af fire svenskere og to nordmænd.

Lars Sandahl Sørensen blev i november 2018 udnævnt som ny DI-direktør, da den daværende, Karsten Dybvad, var kørt i stilling som ny bestyrelsesformand for Danske Bank.

Simon Pauck Hansen får dog ikke helt de samme opgaver i SAS, som Lars Sandahl Sørensen havde. SAS ændrer nemlig organisationen, så ansvaret for operationerne i luften og driften på landjorden splittes op. Simon Pauck Hansen får ansvaret for operationerne i luften.

43-årige Simon Pauck Hansen har i de seneste fem år haft en central position i SAS, hvor han har haft ansvaret for at tilrettelægge ruteprogrammet.

Han har haft en omfattende karriere i SAS, hvor han tidligt kom i direktørlære som management trainee.