SAS havde markant flere passagere i januar

SAS opnåede i januar en stigning i passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 11,4 pct. i forhold til samme måned af 2015.

Københavns Lufthavn, SAS . Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det viser SAS' egne trafiktal for flytrafikken i eksklusive charterflyvninger, der er offentliggjort fredag formiddag.

Luftfartsselskabets sædekapacitet (ASK) steg med 14,8 pct., hvilket medførte en kabinefaktor (belægning) på 63,7 pct. Belægningsprocenten var 1,9 pct.point lavere end i januar et år tidligere.

SAS transporterede 1,76 mio. passagerer i måneden, hvilket var 5,2 pct. flere end i samme måned året før.

Værd at notere var det også, at flere passagerer valgte at rejse på nogle af SAS' lidt dyrere billetter på særligt de lange rejser i januar.

- Vores satsning på ruter til USA og Asien samt flere sæsonruter i Europa er blevet vel modtaget af vores kunder. Det er også positivt at se, at 14 pct. flere rejsende vælger at rejse med SAS Business og SAS Plus på vores interkontinentale ruter i måneden. Vi ser frem til at udvikle flere tjenester, som gør det endnu lettere at rejse med SAS, siger Rickard Gustafson, der er administrerende direktør hos SAS, i en kommentar til tallene.

Den valutajusterede yield, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, faldt med 7,0 pct. i december. Yielden udregnes altid en måned efter de øvrige tal.

/ritzau/FINANS/