SAS havde flere passagerer i juni

SAS opnåede i juni en stigning i passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 7,9 pct. i forhold til samme måned af 2015. Det viser SAS' egne tal for flytrafikken eksklusive charterflyvninger, der er offentliggjort torsdag formiddag.

Arkivfoto: SAS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Luftfartsselskabets sædekapacitet (ASK) steg med 6 pct., hvilket medførte en kabinefaktor (belægning) på 81,5 pct.

SAS transporterede 2,6 mio. passagerer i måneden. Det ville have givet en fremgang på 0,1 mio. passagerer i forhold til året forinden, hvis man fraregner strejken i Sverige, oplyser flyselskabet.

Trafikmængden var påvirket af strejken blandt svenske piloter, der stod på i fem dage. Bookingniveauet har dog stabiliseret sig igen, efter at strejken blev afblæst, påpeger SAS i meddelelsen.

Den valutajusterede yield for juni, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, faldt med 6 pct. Det er fortsat intens konkurrence og lavere priser på brændstof, der har presset billetpriserne ned.

Den interkontinentale trafik voksede med 33,78 pct. i juni, og kapaciteten på langdistanceflyvninger blev øget med 31,7 pct. i måneden. Samlet rejste 170.000 passagerer med SAS' langdistancefly, og det glæder flyselskabets direktør.

»Det er glædeligt, at vi har rekordmange rejsende på de interkontinentale linjer, og at vores satsning på USA og Asien fortsat udvikler sig positivt. Samtlige langdistanceflyvninger er nu blevet opgraderet med nyt kabineinteriør, som vi håber, at mange kunder vil glæde sig over fremover«, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS, i en pressemeddelelse.