SAS har fortsat fokus på effektiviseringer

Vedvarende effektiviseringer er nødvendige, hvis SAS fortsat skal kunne konkurrere i den internationale konkurrence, siger topchefen.

Foto: SCANPIX SWEDEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SAS' besparelsesprogram gav en positiv indtjeningseffekt på 380 mio. skr. i 1. kvartal, men vedvarende effektiviseringer er fortsat nødvendige, hvis SAS fortsat skal kunne konkurrere i den internationale konkurrence.

Det fortæller Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS, på telekonferencen, efter at flyselskabet fredag har offentliggjort regnskab for første kvartal.

»Vi skal have mere LEAN indarbejdet i virksomheden. Det lyder måske lidt konsulentagtigt, men med det mener jeg, at vi virkelig skal have ændre kulturen i vores virksomhed op optimere, hvor vi kan. Vi bliver nødt til at blive ved med at effektivisere os, hvis vi skal være et topflyselskab,« siger Rickard Gustafson.

Rickard Gustafson begrunder vigtigheden i at forbedre effektiviteten med, at SAS oplever hård konkurrence.

»Vi ser fortsat stort pres på konkurrencen, og selvom der er nogle tegn på bedringer på den front, så skal vi hele tiden have fokus på, hvor vi kan sænke vores omkostninger,« siger Rickard Gustafsen.

Han fortæller, at der er muligheder for yderligere optimering inden for it, og at der også er noget at hente i forhold til administration.

»Vi har desuden set på vores høje udgifter til billetdistribution, og derudover har vi også set på selve Check-in processen. Begge områder er der mulighed for endnu mere digitalisering,« siger Rickard Gustafson.

»Jeg tror også, at nogle af de forbedringer, vi allerede har lavet, og som vi vil fortsætte med, kommer vores punktlighed til gode,« siger han med henvisning til, at SAS' punktlighed blev forbedret til 86,6 pct. i 1. kvartal mod 84,9 pct. i samme kvartal året før.

SAS har tidligere meldt ud, at det venter en indtjeningseffekt på 1,2 mia. af besparelsesprogrammet i regnskabsåret, men selvom 380 mio. allerede er hentet, skal man ikke forvente, at indtjeningseffekten på årsbasis bliver større.

»Den forventede indtjeningseffekt er ikke ligeligt fordelt på kvartaler, så vi venter ikke, at vi spare mere, bare fordi besparelsen har lydt på 380 mio. skr. i første kvartal,« fortæller Rickard Gustafson.