SAS: Grønland overvejer køb af aktiepost i Air Greenland

Airbus A340 fra Scandinavian Airlines System (SAS) i Københavns Lufthavn, onsdag den 22. august 2018.Trods udfordringer med aflysninger hen over sommeren og høje brændstofpriser for SAS har det skandinaviske luftfartsselskab formået at øge resultatet i tredje kvartal. Det viser selskabets regnskab. Det skriver Ritzau fredag den 31. august 2018 (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Den grønlandske regering overvejer at købe SAS' aktiepost i Air Greenland, skriver SAS i en pressemeddelelse.

SAS har en andel på 37,5 pct. af aktierne i Air Greenland, mens den danske stat ejer 25 pct. af selskabet.

Interessen for SAS' aktieandel kommer efter en politisk aftale, der blev indgået mandag mellem den danske regering og den grønlandske om et dansk bidrag til to lufthavne i Grønland. Her stod det klart, at den grønlandske regering ville se på muligheden for at erhverve den danske stats aktieandel.

Aftalen har en række betingelser, heriblandt at parterne skal nå til enighed om en tilfredsstillende pris for aktierne. Samtidig skal overdragelsen også godkendes af relevante myndigheder.

Hvis den grønlandske regering skal købe SAS' aktieandel, vil de samme betingelser gælde. Og samtidig skal SAS' bestyrelse også sige god for salget.

Det grønlandske selvstyre ejer allerede 37,5 pct. af aktierne i Air Greenland.