SAS går glip af milliongevinst på lave oliepriser

SAS kommer ikke til at drage fordel af de nuværende lave oliepriser og dermed spare millioner af svenske kroner.

ARKIVFOTO. SAS kommer ikke til at drage fordel af de nuværende lave oliepriser og dermed spare millioner af svenske kroner. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det skriver Check-In.

Hos det skandinaviske luftfartsselskab har man nemlig allerede hedget 83 pct. af brændstofforbruget fra perioden fra august til oktober og 81 pct. fra november til januar.

Det brændstof er indkøbt til en pris mellem 700 og 800 dollar per ton for den første periode og mellem 600 og 700 dollar per ton for den efterfølgende periode, skriver Check-In.

Nu koster et ton flybrændstof omkring 450 dollar, men SAS kan altså ikke drage fordel af de lave oliepriser. Alligevel planlægger selskabet ikke at ændre sine procedurer for indkøb af brændstof.

- Formålet med vores hedge-politik er løbende at sikre det fremtidige forbrug, især for at imødegå pludselige prisstigninger, så vi er i stand til at tilpasse vores kapacitet og drift til ændrede markedsforhold. Ved at gennemføre en del af sikringen med optioner med prisloft, kan SAS få en andel i prisfaldet samtidig med, at vi er beskyttet mod prisstigninger, siger Björn Tibell, der er chef for Investor Relations i SAS, til netmediet.

Han afviser, at SAS er for aggressiv i sin hedging.

SAS ønsker af kommercielle årsager ikke at oplyse det årlige brændstofforbrug.