SAS fortsætter indtjenings- fremgang

SAS henter godt en mia. svenske kroner ind på bundlinjen i tredje kvartal. Indtjeningen før skat er 36 pct. bedre end samme kvartal sidste år.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

SAS' topchef, Rickard Gustafson, har fået sine forventninger indfriet i regnskabet fra tredje kvartal. SAS øger tallene på bundlinjen med 36 pct. i forhold til samme kvartal sidste år og henter 1,03 mia. svenske kroner før skat ind på bundlinjen.

Luftfartselskabet omsatte for 10,97 mia. svenske kroner, hvilket er forbedring fra sidste år, hvor SAS omsatte for 10,67 mia. svenske kroner.

SAS's forventninger til 2015 forbliver de samme efter dagens regnskab.

Richard Gustafson peger på, at forbedringerne skyldes effektiviseringstiltag i virksomheden.

»SAS's klare forkus på Skandinaviens hyppige rejsende giver resultater. Netop denne gruppe rejsende efterspørger flyvninger til USA, og i 2016 udvider vi med tre nye ruter. Vi vil fortsat gennemføre omkostningsmæssige foranstaltninger, som vil skabe en samlet resultat på 2,1 mia. svenske kroner i 2017,« skriver han i en kommentar til regnskabet.

De nye ruter mellem Skandinavien og USA kommer til at hedde Los Angeles - Stockholm, Miami - Oslo og Miami - København.

»Vi ser frem til et spændende efterår med vores nye ruter og et fortsat højt tempo i de forbedringer, der skal til for at sikre langsigtet konkurrencecne og lønsomhed i SAS,« skriver Rickard Gustafson.