SAS forlænger nok en gang samarbejdsaftale med charterselskab

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS har forlænget sit samarbejde med charterselskabet Apollo, så SAS til næste sommer også kommer til at flyve Apollos kunder fra Skandinavien til forskellige europæiske destinationer.

(ARKIV) Scandinavian Airlines Systems fly i Københavns Lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Aftalen har en værdi på omkring 1 mia. svenske kr., oplyser SAS i en meddelelse onsdag morgen.

»Vi ser frem til at styrke vores nu mere end 15 år lange samarbejde med Apollo yderligere,« siger Markus Ek, der er global salgschef hos SAS, i meddelelsen.

Aftalen mellem SAS og Apollo betyder, at luftfartsselskabet kommer til at flyve størstedelen af charterselskabets ture ud i Europa til næste sommer. Det indebærer, at SAS kommer til at flyve Apollos kunder fra 20 steder i Danmark, Sverige og Norge til 30 destinationer rundt om i Europa.

Værdien af den forlængede aftale ligger helt i tråd med de seneste samarbejdsaftaler mellem de to selskaber, da lignende aftaler de seneste to år ligeledes har haft en værdi på omkring 1 mia. svenske kr.

For at finde en aftale med en lavere værdi skal man tilbage til den aftale, der dækkede sommeren 2016. Den havde således en værdi på omkring 900 mio. svenske kr.

/ritzau/FINANS