SAS-forhandlinger: Vi er meget tæt på grænsen

De omdiskuterede forhandlinger mellem SAS-ledelsen og fagforeningerne går nu ind i afgørelsens time.

Foto: Brian Bergmann
Op mod 120 SAS-ansatte fra HK Luftfart står til at blive fyret, hvis at ledelsen i SAS ikke takker ja til medlemmernes udspil. Det er virkeligheden mandag formiddag, hvor et plalangt møde mellem HK Luftfart og SAS er blevet afvist af SAS-ledelsen. Grunden er, at SAS har brug for længere tid til at se på det udspil, som de ansatte er kommet med.

Medarbejdernes udspil indeholder et krav om ingen lønnedgang samt fyringer. Til gengæld er de ansatte klar på at arbejde op mod 10 og 20 dage ekstra uden løn om året - for at komme SAS's spareplan i møde. Men indtil videre foreligger der ingen afklaring på, om der skal fyres medarbejdere eller om man når en løsning.

"Vi afleverer og afleverer, og nu kan vi ikke blive ved med at aflevere. Nu må ledelsen komme med en kreativ løsning, fordi vi er meget tæt på grænsen til ikke at kunne levere mere," siger formand for HK Luftfart, Nicolas Fischer.

I Danmark skal SAS i alt spare 200 mio. kr. Tidligere på ugen gik parterne også hver til sit, efter at fagforeningerne havde afvist et udspil fra SAS-ledelsen om at gå seks procent ned i løn.

Til gengæld er medarbejderne nu parate til at arbejde dage om året uden løn. Dette udspil skal SAS nu tage stilling til, før forhandlingerne kan genoptages.