SAS flytter flere hundrede ansatte til nyt flyselskab

Ifølge et internt dokument fra SAS vil flyselskabet flytte 257 af de ansatte i SAS over i et nyt datterselskab ved navn Red1.

Foto: Keld Navntoft.
Læs mere
Fold sammen

Nu genopstår luftfartselskabet Cimber under det nye navn Red1. SAS købte selskabet i december og flytter nu i alt 257 primært danske piloter og stewardesser over i det nye og billigere datterselskab.

Det viser et internt dokument fra SAS ifølge DR Nyheder.

Af dokumentet fremgår det, at i alt 117 piloter fra basen i København skal overflyttes til det nye selskab. Det samme skal 15 piloter fra Stockholmbasen samt 5 piloter fra Oslobasen, mens omkring 120 København-baserede kabineansatte flyttes fra SAS til Red1.

De ansatte bliver dog nødt til at acceptere forringede arbejdsvilkår, når de flyttes over på de billigere overenskomster i det gamle Cimber. Derfor går forhandlingerne med de ansatte også trægt, skriver DR Nyheder.

I Red1 samles SAS’ 12 mindre CRJ900-fly, der er særligt velegnede til regionale flyvninger, fremgår det af notatet: »Red1s organisation skal være klar til at operere 12 CRJ900 fra København fra 1. marts 2015,« skriver SAS i notatet ifølge DR Nyheder.