SAS-fly står stille i København efter arbejdsnedlæggelse

Det personale hos SAS, der håndterer driften på jorden i Københavns Lufthavn, har nedlagt arbejde.

Det personale hos SAS, der håndterer driften på jorden i Københavns Lufthavn, har nedlagt arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Personalet hos SAS Ground Handling i Københavns Lufthavn er gået til fagligt møde, og det betyder forsinkelser og aflyste fly, oplyser pressechef i Københavns Lufthavn, Kasper Hyllested.

Alle fly, der er håndteret af SAS, holder i øjeblikket holder stille. På lufthavnens hjemmeside står der ud fra alle SAS-fly »afvent info«. Det gælder blandt andet SAS-fly til Frankrig, Italien, Kroatien og Polen.

»De har nedlagt arbejdet. Det er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, der startede klokken 9,« siger Mariam Skovfoged, pressechef for SAS Danmark, til Ekstra Bladet.

Kasper Hyllested, fortæller, at der forventes forsinkelser i flytrafikken og flere aflysninger. Lige nu er man ved at danne sig et overblik over omfanget.

»Vi kan konstartere, at det giver forsinkelser og aflysninger af fly, og vi opfordrer alle til at holde sig opdateret på vores hjemmeside og på skærmene i lufthavnen, og så kan rejsende også kontakte deres flyselskab,« siger Kasper Hyllested.

SAS Ground Handling er et af i alt fire selskaber, der håndterer driften på jorden i lufthavnen, så det er ikke alle fly, der er aflyst. Men SAS Ground Handling håndterer ikke kun SAS-fly. Også fly fra eksempelvis Air Berlin, Air India, Alsie Express er berørt.

Det vides endnu ikke, hvornår medarbejderne påtænker at genoptage arbejdet.

Opdateres...