SAS-fly fra København tvunget ned af pakistansk missiltest

Turister på vej til Thailand fik en lang omvej og en uventet mellemlanding.

Foto: SCANPIX SWEDEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Passagererne ombord på SK973 fra København til Bangkok med afgang tirsdag aften kl. 22.50 fik sig en noget længere rejse end forudset efter uventet lukning af luftrummet over Pakistan. Det skriver branchesitet check-in.dk.

Da flyet nærmede sig luftrummet over Pakistan, fik piloterne nemlig besked om, at det var lukket land for civile fly - sandsynligvis på grund af en militær test af et mellemdistancemissil til brug for atomsprænghoveder.

Den ændrede flyveplan betød, at der måtte ekstra brændstof på flyet for at klare den lange tur, og luftfartsmyndighederne opfordrede SAS-piloterne til at lande i Kabul i Afghanistan. Det var imidlertid ikke piloternes livret at sætte det dyre fly og alle passagererne ned i det uroplagede land, så næsen blev i stedet vendt mod New Delhi i Indien. Her var det helligdag onsdag, og da SAS ikke normalt flyver til denne destination, kunne det ikke lige lade sig gøre at få tanket flyet op. Og da piloterne efterhånden havde været på vingerne i mange timer, måtte både rejsende og besætning sendes på hotel for at lade batterierne op, bekræfter SAS over for check-in.dk.

SAS-flyet ankom til Bangkok med knap et døgns forsinkelse, og SAS måtte derfor aflyse onsdagens afgang fra København til Bangkok og dermed også torsdagsflyvningen fra Bangkok til København.

Pakistan har ikke officielt oplyst om årsagen til, at luftrummet pludselig lukkede, men de militære myndigheder har bekræftet, at affyringen af et testmissil fandt sted onsdag.