SAS: Færre passagerer blev fløjet længere med større omsætning - ny

Foto: Nils Meilvang.
Læs mere
Fold sammen

SAS transporterede lidt færre passagerer i august end i samme måned året før, men fløj dem længere med en større omsætning per kilometer.

Det viser SAS' egne tal for flytrafikken eksklusive charterflyvninger, der er offentliggjort torsdag.

»Efterspørgslen fortsatte i august med at være solid i Skandinavien. På grund af større fly kombineret med en højere yield (omsætning per fløjet passagerkilometer) faldt belægningen sammenlignet med august sidste år,« skriver SAS i en pressemeddelelse.

Mens antallet af passagerer faldt med 0,1 pct. til 2,454 mio. passagerer, steg passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) med 2,3 pct.

Den valutajusterede yield, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, steg med 5 pct. i august.

Luftfartsselskabets sædekapacitet (ASK) steg med 6,4 pct. i måneden, hvilket medførte en kabinefaktor (belægning) på 78 pct. Belægningsprocenten var 3,2 pct.point lavere end i august et år tidligere.

»I regnskabsåret 2016/2017 vil SAS' vækst i ASK være 8 pct. I regnskabsåret 2017/2018 har SAS en vejledende plan om at forøge ASK med 1-3 pct., primært som følge af forøget kapacitet på længere flyruter i Europa samt at Airbus A320neo-flyet har flere sæder end flyet, det erstatter,« skriver SAS.