SAS-ejere ånder ledelsen i nakken

Det er endnu ikke lykkedes SAS at sælge hverken flyselskabet Widerøe eller handlingselskabet SAS Ground Handling, som er en vigtig del af redningsplanen sammen med ændrede arbejdsvilkår og effektiviseringer.

Det norske datterselskab Widerøe skal give SAS penge i kassen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann

Hos ejerne, som blandt andet tæller staterne i de tre skandinaviske lande, holder man SAS-ledelsen i kort snor. De vil være sikre på, at frasalgene gennemføres i et passende højt tempo, skriver Check-in.dk.

- Vi har en meget klar forventning om, at frasalgene gennemføres inden for en rimelig tidshorisont, siger kontorchef Peter Brixen fra det danske finansministerium til Check-in.dk uden at ville sige, hvor meget tid SAS har til at sælge de to aktiviteter fra, da det ville stille eventuelle købere i en gunstig position.

Det forudsætter naturligvis, at der er interesserede købere, noterer han. Ifølge Check-In havde SAS, da spareplanen blev præsenteret, i november i længere tid forhandlet med Swissport om SAS Ground Handling, men ifølge Check-Ins oplysninger strandede de forhandlinger før jul, og SAS har siden ikke været i forhandlinger med en potentiel køber. Flere luftede deres interesse for Widerøe, umiddelbart efter at selskabet blev sat til salg. Men siden har der været meget stille om et eventuelt salg, noterer Check-In.