SAS-direktør bliver ny DSB-topchef

Næsten to måneder efter, at DSB-direktør Jesper Lok annoncerede, at han har fået et nyt job, er DSB nu klar med sin nye topchef. Det bliver Flemming Jensen, der er koncerndirektør i SAS.

Valget er faldet på  koncerndirektør i SAS, Flemming Jensen, der i dag er medlem af SAS' dirketion og leder af den danske del af det skandinaviske flyselskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er der endelig afklaring på DSBs direktørjagt. Valget er faldet på  koncerndirektør i SAS, Flemming Jensen, der i dag er medlem af SAS' dirketion og leder af den danske del af det skandinaviske flyselskab.

»Flemming har med sine erfaringer fra SAS den helt rette ballast til at drive DSB videre. Herunder sammen med de mange dygtige medarbejdere i virksomheden at føre virksomhedens nye strategi ud i livet. Det er et arbejde, der vil komme vores kunder og i sidste ende det danske samfund til gavn,« hedder det fra Peter Schütze, bestyrelsesformand i DSB.

Flemming Jensen, født i 1959, selv ser frem mod sin nye rolle som øverste chef for DSB.

»DSB har i de seneste år gennemgået store forandringer og er nu en virksomhed med en sund økonomi og med fokus på det, der betyder noget for kunderne: togdriften. Der er skabt en ny og tydelig strategi for selskabet, og jeg glæder mig til sammen med alle kollegerne i DSB at komme i gang med opgaven,« udtaler Flemming Jensen.Den nuværende direktør Jesper Lok forstsætter som adm. direktør for DSB frem til den 1. december og vil stå til rådighed for bestyrelsen frem til han tiltræder i ny stilling den 1. januar 2015.

Flemming Jensen tiltræder som adm. direktør i DSB senest den 1. maj 2015.

Allerede da Jesper Lok trak sig, var vurderingen, at det ville blive en enddog meget svært direktørjagt, som togselskabet skulle ud på. En af Danmarks topheadhuntere, Ole Dahl Ingvardsen fra Flensby & Partners, sagde i den forbindelse:

»Vedkommende skal være leder med stort L. Den type, der kan eksekvere, få tingene til at ske og skabe fælles retning med alle ansatte. Vedkommende skal have et rigtigt godt forhold til politikerne, bestyrelsen og DSBs mange interessenter. Det vil være helt afgørende, hvis topchefen skal lykkes med de ambitioner, der fremadrettet er for DSB.«

Jesper Lok skifter til en virksomhed med internationale aktiviteter, men hvilken virksomhed det bliver, er endnu ikke afsløret.

Flemming Jensen begyndte sin karriere i SAS i 1989, og har fra 2008 bestridt flere ledende stillinger  i flyselskabet. I perioden 2002–2008 var han selskabets chefpilot og var før det pilot. Flemming Jensen er medlem af forretningsudvalget og hovedbestyrelsen i Dansk Industri og medlem af bestyrelsen i Industriens Arbejdsgivere i København (IAK). Flemming Jensens uddannelsesmæssige baggrund er pilot i Det Danske Flyvevåben.