SAS-chef tiltalt for at fuske med beviser

En tidligere SAS-medarbejder har afsløret, at han fik besked på at bortskaffe dokumenter, der kunne afsløre SAS' medvirken i et internationalt fragtkartel.

Læs mere
Fold sammen
Sagen om SAS' medvirken i et internationalt luftfartskartel har taget en ny alvorlig drejning, efter at de amerikanske myndigheder har rejst straffesag mod en tidligere salgsdirektør, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Tiltalen kommer, efter en tidligere SAS-medarbejder har afsløret, at han fik besked på at bortskaffe dokumenter, der kunne afsløre SAS' medvirken i et internationalt fragtkartel. Salgsdirektøren er både tiltalt for at have taget aktiv del i det ulovlige kartel og for det såkaldte "obstruction of justice", fordi han angiveligt har forsøgt at skjule eller ødelægge bevismateriale, der kunne bruges i sagen mod SAS' fragtselskab, SAS Cargo.

Det fremgår af amerikanske retsdokumenter, som Morgenavisen Jyllands-Posten har indhentet. Obstruction of justice betragtes i USA som en alvorlig forbrydelse, der kan give alt fra bødestraf til op til 20 års fængsel.

SAS indrømmede allerede sidste år, at det havde været en del af fragtkartellet, der tilsyneladende blev etableret ganske kort tid efter, at SAS og Mærsk Air i 2001 fik kæmpebøder for at sætte konkurrencen på passagertrafikken ud af kraft.

/ritzau/