SAS-chef: Svær situation for flyselskaber

Trods god ferietrafik er der fortsat pres på indtjeningen i SAS.

Foto: Scanpix
Reduceret kapacitet og god ferietrafik gav SAS en forbedret load factor, der er et udtryk for udnyttelsen af den indsatte flykapacitet, men der er fortsat pres på yield'en - indtjeningen per passager. Det skriver SAS i en pressemeddelelse. SAS reducerede kapaciteten med 17,3 pct. i juli, og det er den vigtigste forklaring på, at trafikken faldt 13,6 pct.

"Effekterne af den globale recession er omfattende for hele flyindustrien. Det viser sig tydeligt i vore større europæiske konkurrenters regnskaber for andet kvartal. Vores kabinefaktor stiger imidlertid i et marked med faldende efterspørgsel, og det er positivt," noterer SAS koncernchef Mats Jansson i en kommentar.

Det viser, at den kapacitetsmindskning, som SAS har gennemført sammen med kampagner, virkelig har fået effekt, samtidig med at SAS har oplevet god ferietrafik, skriver han.

"At vi indikerer en fortsat nedgang i yield'en for juli og fremad, understreger den ekstremt svære situation som hele flyindustrien er i og gør, at yderligere tiltag udover Core SAS (strategiplan, red.) for at mindske koncernens omkostninger er helt nødvendig," tilføjer Mats Jansson.

RB-Børsen