SAS-boss spår øget prispres på langdistanceruter

SAS' topchef Richard Gustafsson venter, at priserne på langdistanceruter vil komme under pres.

Foto: David Leth Williams. SAS' topchef Richard Gustafsson venter, at priserne på langdistanceruter vil komme under pres.
Læs mere
Fold sammen

Det siger han i et interview med Svenska Dagbladet i forbindelse med flyselskabets jomfrurejse på ruten fra Stockholm til Hongkong.

For mens SAS satser på at udvide sit program for langdistanceruter og styrker sin flyflåde fra 12 til 16 langdistancefly, så står også lavprisselskaberne klar i kulissen til en satsning på direkte langdistanceflyvninger.

- Jeg tror, at vi vil se samme prispres inden for langdistanceflyvninger, som vi har set på kortdistance. Vi ser, hvordan de rejsende i stadigt større grad ønsker at flyve direkte for at undgå at skifte fly, siger Rickard Gustafson til avisen.

Og konkurrencen kan komme hurtigere end ventet, da lavprisselskaberne ikke nødvendigvis behøver at vente på nye langdistancefly, der i øjeblikket ikke er lette at skaffe. En ny generation af fly, som var beregnet på europæiske ruter, kan således også flyve på de lidt kortere langdistanceruter, for eksempel til Indien eller det nordøstlige USA.

- Jeg tror, at det er de fly, som kommer til at skabe den største forandring, siger Rickard Gustafson til den svenske avis.