SAS: Bonus til alle ansatte

SAS-topchef Mats Jansson vil indføre et bonusprogram for flyselskabets ansatte - under forudsætning af at de ikke strejker.

SAS-topchef Mats Jansson lover medarbejderne bonus, hvis de ikke strejker - og SAS igen tjener penge. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCANPIX SWEDEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Luftfartsbranchen er på vej mod bedre tider. Læser man SAS-topchef Mats Janssons seneste udmelding om at bonusprogram til alle ansatte i flyselskabet, kunne noget i hvert fald tyde på det.

Til den svenske avis Dagens Industri siger Mats Jansson, at når SAS igen flyver med overskud, vil der blive indført et bonus- og aktieprogram.

Læs også: SAS tilgodeset i aftale om ny lavpristerminal

"Vi vil lave et program med gevinstdeling for alle ansatte. Vi kan se, at der er stor interesse for sådan et program. South West Airlines kører med et lignende program, og det ser ud til at fungere godt," siger Mats Jansson til Dagens Industri.

SAS-ledelsen håber efter hårde år med finanskrise, interne ballade og askesky, at branchen er inde i en positiv udvikling. Så positiv, at medarbejderne altså kan se frem til en gedigen bonus.

Læs også: SAS skruer op for blusset

Der er dog lige en lille hage ved SAS-topchefens udmelding. Der skal nemlig ikke bare penge i SAS-kassen igen, før medarbejderne kan se frem til bonus. Det skal også være slut med ballade internt i koncernen.

"En af forudsætningerne er, at personalet ikke strejker," siger Mats Jansson til Dagens Industri.