SAS bilægger gardinstrid

SAS og det danske kabinepersonale er blevet enige om vilkårene for at erstatte vægge med gardiner på fire langdistancefly.

SAS og det danske kabinepersonale er blevet enige om vilkårene for at erstatte vægge med gardiner på fire langdistancefly. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

SAS og det danske kabinepersonale er blevet enige om vilkårene for at erstatte vægge med gardiner på fire langdistancefly.

Det skriver branchesitet Check-in.

- I forbindelse med installation af nye sæder i flyenes kabiner havde SAS besluttet, at faste vægge rundt om kabinepersonalets hvileafsnit blev erstattet med gardiner. Hvilemodul med gardin er en standardiseret løsning hos producenter af kabineinteriør, mens hvilemodul med vægge er en skræddersyet løsning, der er dyrere, forklarer Check-in.

Standardløsningen vil desuden gøre det muligt at installere seks ekstra sæder til betalende passagerer, og da SAS generelt flyver med meget høj belægning på sine amerikanske ruter, vil der være god økonomi i at sælge seks ekstra sæder på hver flyvning på hvert af de fire fly.

Medarbejderne var dog skeptiske. Men efter flere måneders forhandlinger er der nået enighed.

Nu skal medarbejderne i Cabin Attendants Union (CAU), der organiserer hovedparten af SAS' danske kabinepersonale, stemme ja eller nej til aftalen.

- Hvis de siger ja til den aftale, som deres bestyrelse har indgået med SAS, så vil den træde i kraft 18. januar og løbe frem til årsskiftet 2015/2016, oplyser Check-in.