SAS-bestyrelsesformand: På tide at flytte hjemmefra

Den svenske og norske stats salg af SAS-aktier får ingen betydning for selskabets strategi, siger Fritz Schur.

Den svenske og norske stat har valgt et fint tidspunkt at begynde at sælge ud af deres aktier i luftfartsselskabet SAS. Det mener Fritz Schur, der er bestyrelsesformand for SAS. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Den svenske og norske stat har valgt et fint tidspunkt at begynde at sælge ud af deres aktier i luftfartsselskabet SAS. Det mener Fritz Schur, der er bestyrelsesformand for SAS.

- SAS er jo lige fyldt 70 år for nogle få uger siden. Nu er det vel på tide at begynde at tænke på at flytte hjemmefra, siger han.

De to stater vil i første omgang forsøge at sælge op imod 19 millioner aktier i luftfartsselskabet. Det svarer til 5,8 procent af aktierne i selskabet.

Det salg vil ikke få nogen stor betydning for strategien i SAS, forudser Fritz Schur.

- Det frasalg, der sker nu, kan jeg ikke se, får nogen betydning for SAS. Så må vi se, i hvilket tempo og hvor meget staterne i givet fald vil fortsætte med at sælge ud, siger han.

Frasalget betyder, at Norge, Sverige og Danmark ikke længere tilsammen ejer omkring halvdelen af aktierne i luftfartsselskabet.

Det betyder dog ikke, at der ikke længere er en stabil koalition af storaktionærer, der sidder med et flertal af aktierne, forklarer Fritz Schur.

Han peger på, at de tre lande sammen med den fjerde store aktionær, Wallenberg-koncernen, stadig vil stå for en majoritet af aktierne.

- Det var faktisk de tre stater og Wallenberg-koncernen, der sammen stiftede SAS for 70 år siden. Der er stadigvæk fire aktionærer, der tilsammen har en majoritet, siger bestyrelsesformanden.