SAS-ansatte vrede over høj chefløn

Mens flyselskabet kæmper for sit liv, og de ansatte skal gå ned i løn, så får SAS-topchef Rickard Gustafson adskillige gange mere i løn end direktøren hos rivalen.

SAS' adm. direktør Rickard Gustafson tjener for meget i forhold til sin chefkollega hos rivalen Norwegian, mener formand for norske SAS-ansatte. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCANPIX SWEDEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Livremmen hos SAS er spændt helt ind til det inderste hul i øjeblikket. Det er dog ikke alle steder i koncernen, hvor der spinkes og spares.

Koncernchef Rickard Gustafson kan årligt hæve omkring 8,8 mio. danske kroner i løn. Det er 7,5 mio. kroner mere end topchef Bjørn Kjos hos rivalen Norwegian.

Lønforskellen vækker vrede hos formanden for de norske ansatte i SAS Personalklubb, skriver Aftenposten.no.

"Det er uacceptabelt. Folk mister deres job, og samtidig er der nogen som kan trække af sted med enorme beløb," siger formand for SAS Personalklubb Asbjørn Wikestad til Aftenposten.no.

Udover over sin faste hyre kan Rickard Gustafson bygge 30 procent oven på i pension. Beløbet var sidste år på 2,34 mio. danske kroner, mens chefkollegaen hos Norwegian fik 293.000 norske kroner i pension.

På samme måde er der også et stort gab mellem lønningerne hos finansdirektørerne og kommunikationscheferne i de to konkurrerende selskaber.

De norske ansatte i SAS mener, at lederne må gå foran med SAS situation in mente.

"Det er fuldstændig meningsløst. Ikke mindst fordi vedkommende (de ovennævnte chefer, red.) i Norwegian tjener en rigtig god løn," siger Asbjørn Wikestad til Aftenposten.no.

Asbjørn Wikestad er stedfortræder i SAS' bestyrelse og har deltaget i forhandlingerne om den store spareplan, der skal skære for seks mia. kroner, som netop nu foregår. Han afviser yderligere lønnedgang til de ansatte.