SAS-ansatte skal arbejde gratis

SAS-forhandlingerne om endnu en spareplan er ved at nå en afslutning. Og i Norge har de SAS-ansatte åbnet for at arbejde gratis i perioder.

Foto: Scanpix Nordfoto
De norske medarbejdere i SAS skal muligvis til at indstille sig på at arbejde i perioder uden løn. Det er i hvert fald et af de mere seriøse forslag, der er kommet på bordet under forhandlingerne til den nye spareplan, som SAS og fagforeningerne i Sverige, Danmark og Norge netop er ved at gennemføre, skriver Takeoff.

I Norge skal SAS spare 250 mio. norske kr., og for at nå dette resultat, er Norsk Kabineforening åben over for at arbejde gratis i perioder.

"Vi er i god dialog med ledelsen. Vi ser der er tiltag, som er nødvendige, men vi vil gøre alt for at finde andre løsninger end opsigelser," siger lederen i Norsk Kabineforening, John Lyng til Finansavisen.

John Lyng afviser dermed ikke, at man kan blive nødt til at fristille folk i perioder, ganske enkelt for at undgå fyringer.

Dette har man allerede set blandt flere SAS-piloter, der har taget fri i ét år uden løn for så at vende tilbage til selskabet, hvis økonomien tillader det.

I Danmark har det været på forhandlingsbordet, at de kabineansatte skal gå ned i løn, som Berlingske Business i dag skriver. Men den endelige spareplan forventes først færdig i den kommende weekend.