SAS-ansatte afblæser strejken

De strejkende blandt SAS' kabinepersonale er på vej tilbage på arbejde.

Kabinepersonalets talsmand Jakob Esposito Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De strejkende blandt SAS' kabinepersonale er på vej tilbage på arbejde.

Det bekræfter kabinepersonalets talsmand Jakob Esposito over for Berlingske Business.

For kort tid siden bekræftede SAS, at 800 ud af 1.300 strejkende SAS-ansatte allerede havde meddelt flyselskabet, at de er klar til at gå i arbejde.

Søndag meddelte flyselskabet, at de ansatte som ikke mandag klokken 12 har tilkendegivet, at de vil møde ind til deres næste vagt, kan betragte sig som opsagt.

Flyselskabet har sendt mails med dette ultimatum til 1.300. Det er 800 af dem, der indtil videre har svaret positivt tilbage.

Kabinepersonalet holder i øjeblikket møde om konflikten på et hotel i Kastrup, men der afholdes kort før klokken 11 en pause, som kan give deltagerne mulighed for at svare på mailen med SAS' ultimatum. En mulighed som rigtig mange benytter sig af.

Truslen om opsigelse er udsendt individuelt og de ansatte behøver med andre ord ikke at følge flertallet, men indtrykket fra mødet er, at de fleste vil gøre det.

Umiddelbart inden pausen bestilte mødedeltagerne mere kaffe, hvilket kan ses som en indikation af, at diskussionen genoptages efter pausen.

Humøret blandt de mødedeltagere, der går til og fra lokalet svinger fra trist til godt humør. Fra salen lød der under mødet kraftige klapsalver, men ingen vil udtale sig om, hvad der foregår bag de lukkede døre.

30 af de strejkende er suspenderet af SAS for at forsøge at forhindre kolleger i at møde på arbejde. Flyselskabet vil endnu ikke sige noget om, hvordan situationen er for dem.

Lørdag meldte SAS ud, at selskabet var klar til at forhandle med kabinepersonalet, hvis de gik i arbejde igen. Det gjorde de ansatte ikke, og konflikten landede i Arbejdsretten.

Retten pålagde kabinepersonalet at gå i arbejde klokken 12.30 søndag, men det nægtede de ansatte. De ansatte ønsker, at der først sikres en acceptabel aftale, før de vil gå på arbejde igen.

SAS betegner i en pressemeddelelse udsendt søndag aften strejken som en »helt uacceptabel og uholdbar situation«.

Opdateres