SAS-ansat: "Hvad skal det nytte at sælge os?"

For SAS-portør Paw Vagtborg Korslund er dagen i dag trist og følelsesladet. Han og kollegerne har svært ved at forstå, hvorfor deres job hos SAS Ground Handling nu skal outsources.

Bagagehåndteringen i SAS Ground Handling bliver udliciteret, og det bekymrer medarbejderne. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHAN NILSSON
SAS-portør Paw Vagtborg Korslund har fra hjemmet i Dragør morgenen igennem kunnet følge med i mediernes dækning af SAS' massive spareplan. Han er ansat hos SAS Ground Handling, som nu skal sælges fra til et andet selskab.

"Det er meget følelsesladet og vemodigt. Der er mange blandede følelser i det her. På den ene side så ønsker jeg det bedste for SAS. På den anden side så tænker jeg på min egen fremtid og mine kollegers skæbne," siger han til Business.dk

Giver ikke mening at sælge Ground Handling

Portøren - der også er fagligt aktiv hos 3F - har sammen med kollegerne svært ved at forstå, hvorfor SAS har valgt at sælge lige netop SAS Ground Handling, som primært tager sig af bagage i lufthavnen.

"Det giver ikke mening for os, når vi ikke er de løntunge grupper i selskabet. Samtidig mener vi, at det på det seneste er gået i den rigtige retning. Der var taget nogle tiltag, som betød, at omkostningerne var blevet kraftigt reduceret. Vi mener, at vi har været meget loyale over for SAS," siger Paw Vagtborg Korslund.

Paw Vagtborg Korslund har fri i dag, men var på arbejde i går aftes. Da var stemningen trykket og snakken gled ikke så let som sædvanligt.

"Man føler, man står over for en flok spøgelser. Folk er vant til at sige deres mening, men nu er deres øjne blanke. Frustrationerne er store," siger han.

Ved ikke hvem arbejdsgiver bliver

Paw Vagtborg Korslund tager selv problemerne lidt mere roligt end de fleste kolleger. Han har været igennem møllen tidligere, da han blev afskediget fra skibsværftet B & W.

Det er endnu usikkert, hvem der vil købe SAS Ground Handling og dermed, hvem der bliver Paw Vagtborg Korslunds næste arbejdsgiver. Han tror dog på, at han stadig har et job.

"Det bliver jeg nødt til at tro på. Men vi ved ikke under hvilke betingelser, vi kommer til at arbejde. Vi aner ingenting om, hvilke aftaler og vilkår vi kan tage med os, siger han.

Er du ansat i SAS? Vi vil gerne høre din mening om, at du nu skal gå massivt ned i løn og arbejde mere. Mail til journalist Søren Springborg på sosp@berlingske.dk eller ring 2545 6765. Eller klik dig ind på vores Facebookside og skriv en kommentar.