SAS annullerer 800 flyvninger ved en fejl

"Fede fingre" kalder man det ofte, når der sker tastefejl, som den der for nyligt ramte SAS. En forkert opdatering af flyselskabets såkaldte "inventory system" betød, at flyselskabet kortvarigt fik slettet omkring 800 flyvninger fra sine reservationssystemer, skriver branchemediet Check-in.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann

Der var tale om flyvninger på ni specifikke rutenumre i en 15 ugers-periode fra 14. maj til 31. august. Aflysningerne betød, at rejsebureauer og salgskontorer, der havde booket rejsende ind på de omkring 800 flyvninger, fik besked om at genbooke.


- Aflysningerne skyldes en systemfejl, som desværre betød, at et mindre antal af vores flyvninger i to timer var registreret som aflyst. Agenter og rejsebureauer fik besked om fejlen kort efter, siger Anna Vibeke Nielsen, der er kommunikationskonsulent hos SAS i Danmark, til Check-in og uddyber:

- På de berørte flyvninger var der gennem cirka 200 rejsebureauer og agenter foretaget omkring 450 bookinger. Derfor er omfanget af ombookinger for den enkelte agent eller bureau begrænset. Vi beklager naturligvis det ekstra arbejde, som fejlen har påført vores samarbejdspartnere.

/ritzau/FINANS

/ritzau/FINANS