SAS anklages i ny konkurrencesag

EU-Kommissionen anklager SAS Cargo for overtrædelse af konkurrencereglerne. Det er i givet fald ikke første gang, SAS bliver straffet for ulovlige prisaftaler. Risikerer bøde på 10 procent af omsætningen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den skandinaviske luftfartskoncern SAS har igen overtrådt reglerne i konkurrencelovgivningen, skriver Ritzau.

Ifølge RB-Børsen har SAS undersøgt sagen internt siden december 2006, mens anklageskriftet fra EU-Kommissionen blev modtaget torsdag.

- Overtrædelser af konkurrenceregler er helt uacceptable, og noget vi tager stærk afstand fra. Det er meget ulykkeligt, hvis vores regler ikke er blevet respekteret af samtlige medarbejdere i SAS Cargo, siger koncernchef Mats Jansson, der tiltrådte 1. januar 2007.

- Det er ikke muligt for SAS at forudse udgangen af denne sag og hvad den økonomiske effekt bliver, før SAS har haft en mulighed for at gå anklageskriftet grundigt igennem, hedder det i en meddelelse fra SAS.

Quantas, Lufthansa, British Airways og Korean Air Lines har ifølge Ritzau tidligere erkendt ulovlige priskarteller inden for international luftfragt og har betalt klækkelige bøder i hundrede millioner-klassen.

I februar 2006 blev SAS Cargos kontorer i Danmark og USA ransaget af politi og konkurrencemyndigheder.

- Selv om vi endnu ikke kender udfaldet af sagen har vi allerede gjort det klart for alle vores medarbejdere, hvor vigtigt det er, at de agerer i overenstemmelse med vores regler. Vi vil nu forstærke vores løbende arbejde med at efterleve konkurrencereglerne, siger Mats Jansson ifølge RB-Børsen.

For nogle år siden blev SAS og Maersk Air idømt store bøder for prisaftaler: I 2001 blev SAS og Maersk Air afsløret som skyldige i et ulovligt priskartel. EF-domstolen lod hammeren falde tungt med en bøde i 2005 på 291 millioner kroner.

I den aktuelle sag risikerer SAS Cargo en bøde på 10 procent af omsætningen, skriver RB-Børsen. I USA slår man endnu hårdere ned på kartelsager: Her risikerer ledelsen fængselsstraf.