SAS-aktien straffes trods overskud

Efter seks års tørke kan SAS endelig fremvise et plus på bundlinjen, men det er ikke stort nok, og udsigterne er ganske usikre. SAS-aktien åbner tre procent lavere.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Aktiemarkedet er nådesløst. Det må SAS sande torsdag morgen, hvor aktien falder tre procent til kurs 14,60 fra børsmarkedets åbning.

SAS kunne for regnskabsåret 2012/13 ellers fremvise det første overskud i seks år. Men overskuddet var mindre end ventet i markedet, og nok så vigtigt, så er SAS' udmeldinger om fremtiden ganske dystre.

Der er således stor usikkerhed om det kommende år, hvor SAS ikke tør sætte tal på sine forventninger, og de finansielle mål - ikke mindst om en overskudsgrad på otte procent - må udskydes. De kan nu først nås i regnskabsåret 2015/16 mod tidligere ventet 2014/15.

SAS' bundlinje landede i regnskabsåret, der løber fra november til oktober, på 179 millioner svenske kroner, mens der i markedet ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau FInans var ventet et overskud på 366 millioner svenske kroner.

Overskuddet må siges at være marginalt for et selskab på SAS' størrelse, der omsætter for 42,2 milliarder svenske kroner på et år. 
 
Omregnet til danske kroner svarer overskuddet til 155 millioner kroner.

Overskudsgraden - målt på driftsindtjeningen i forhold til omsætningen - landede i regnskabsåret 2012/13 på 3,3 procent.