SAS-aktiekurs fordoblet siden novemberkrise

Det skandinaviske flyselskab er styret fri af de umiddelbare livstruende forhindringer, lyder det fra den amerikanske storbank Citigroup, der endda tror, at vingeskudte SAS snart kan finde en mage.

Læs mere
Fold sammen
SAS' aktiekurs tordnede mandag op med 13 procent. Tirsdag ved middagstid er stigningen pæne fire procent, og skal man finde en årsag til bevægelserne, så skal man nok kigge over Atlanten til USA.

Mandag offentliggjorde storbanken Citigroup nemlig en analyse af den europæiske luftfart, og det fællesskandinaviske flyselskab fik i den forbindelse rosende ord med på vejen. Citigroup forventer snart at se besparelserne af de nye overenskomster på omkostningsniveauet - og det får banken til at opgradere sin aktieanbefaling fra "neutral" til "køb".

"Ledelsen sikrede overenskomster med fagforeningerne med en trussel om konkurs i november for at overtale långivere og storaktionærer om at yde kreditfaciliteter indtil 2015," ," skriver Citigroup ifølge Wall Street Journal og tilføjer:

"Hvis SAS' bliver succesfuldt rekonstrueret, tror vi på, at selskabet kan blive en fusionskandidat med en af de tre store full-service-luftfartsselskaber."

Meddelelsen blev tilsyneladende modtaget godt af investorerne. Med kursstigningen mandag lykkedes det faktisk SAS-aktien at komme over kursen 10, hvilket er en fordobling i forhold til lavpunktet i november, hvor der var usikkerhed om, hvorvidt det ville lykkes for flyselskabets ledelse at overtale store medarbejdergrupper til både at arbejde mere og få en lavere løn.

Seneste trafiktal fra det skandinaviske flyselskab, der dækkede december, viste fremgang, men de lå stadig under analytikernes forventninger.

Siden nytår har SAS kørt en kampagne med en million billige billetter. Ifølge branchesitet Standby.dk er salget i kampagnen gået over forventningen, og det kan meget vel komme til at præge trafiktallene for januar.