SAS aflyser fly og forlænger konfliktvarsel til torsdag

Skandinaviske flypassagerer må vente til torsdag morgen kl. 8.00 med at få svar på, om de i den kommende tid kan forvente endnu flere aflyste fly.

Omkring 430 svenske SAS-piloter varsler en total arbejdsnedlæggelse fra midnat natten mellem onsdag og torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Forhandlingerne om en ny, kollektiv overenskomst mellem SAS den svenske pilotforening, SPF, skulle have været afsluttet onsdag aften, men natten til torsdag har parterne valgt at forlænge fristen for konfliktvarsel til torsdag klokken 8, fordi de stadig ikke kan blive enige.

»Fristen var blevet fastsat til midnat, men nu er den blevet forlænget til 21. maj klokken 8,« skriver SAS på sin hjemmeside.

Allerede onsdag aften meddelte SAS, at selskabet onsdag og torsdag aflyser i alt 110 flyvninger hovedsageligt i Sverige, men også enkelte i Norge og Danmark.

»I Danmark drejer det sig om to fly til Stockholm og et continental-fly til San Francisco,« sagde informationschef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen til TV 2 onsdag aften.

Uenighederne drejer sig om en ny, kollektiv overenskomst, efter at den gamle aftale blev opsagt af SAS i slutningen af sidste år.

Både den svenske og den norske pilotforening, NSF, som der også forhandles med, har varslet strejke fra torsdag, hvis der ikke bliver indgået en ny overenskomst.