SAP vil styrke kunderelationer med milliard-opkøb

Verdens største producent af software til erhvervslivet SAP køber selskabet Hybris. Opkøbet er vurderet til at have en værdi på godt otte milliarder kroner.

Softwaregiganten SAP køber Hybris for godt otte milliarder kroner, lyder vurderingen. Prisen er ikke offentliggjort, men ifølge topchefen Bill McDermott (th.), der her ses sammen med selskabets anden topchef, danske Jim Hagemann Snabe, er der tale om en fair pris. Arkivfoto: Frederik von Erichsen/EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDRIK VON ERICHSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske softwaregigant SAP, der producerer IT-forretningssystemer til erhvervslivet, vil købe den schweiziske softwareproducent Hybris, der blandt laver løsninger til at administrere online forretning, ordrestyring og kunderelationer.

Handlen vurderes ifølge Marketwatch.com til at have en værdi på cirka 1-1,5 milliarder dollar - svarende til omkring seks til godt otte milliarder kroner. Hybris' software gør det muligt for virksomheder at få oplysninger om kunder, produkter og ordrer på tværs af mange salgs- og distributionskanaler.

Hos SAP fremhæver selskabets to topchefer - amerikanske Bill McDermott og danske Jim Hagemann Snabe - i en meddelelse, at SAP med købet af Hybris tager et afgørende skridt til at øge indsatsen inden for løsninger til håndtering af kunderelationer.

En fair pris

De to parter - SAP og Hybris - har ikke offentliggjort prisen på handlen, men kilder vurderer over for Marketwatch.com, at den har en værdi mellem 1-1,5 milliard dollar.

På telefonkonferencen om aftalen kom Bill McDermott ikke ind på den konkrete pris, men oplyste, at SAP havde "betalt en fair pris for virksomheden" set i forhold til "andre aktiver i høj vækst", skriver Marketwath.com.

Det forventes, at handlen lukkes i tredje kvartal i år, og planen er at bevare den nuværende ledelse i selskabet Hybris.

Tyske SAP, der har hovedkvarter i Walldorf og er verdens største softwareproducent til erhvervslivet, har tidligere i år meldt om en så stor efterspørgsel, at selskabet forventer en fremgang på driftsresultatet på hele 11 procent i år.

Det er især et voksende behov for at kunne komme til virksomhedens IT-systemer, mens man er på farten, som skubber SAP fremad.