SAP indrømmer fejl i sag om industrispionage

Tyske SAP, verdens største producent af business software, indrømmer, at de ureglementeret har downloadet dokumenter fra konkurrenten Oracle. Men de kunne ikke se materialet, lyder det fra SAP.

SAP’s topchef, Henning Kagermann, sagde tirsdag, at en afdeling af SAP – kaldet TomorrowNow – ikke skulle have downloadet en række dokumenter fra ærkerivalen Oracle. Indrømmelsen falder som svar på Oracles anklager mod SAP om tyveri af intellektuel ejendom. Kagermann understreger dog, at firewalls forhindrede SAP i at se dokumenterne.

”Selv ét eneste ureglementeret download er uacceptabelt fra mit perspektiv. Vi fortryder meget, at det er sket,” siger Kagermann ifølge Reuters Bureau.

Både SAP og TomorrowNow er blevet bedt om at udlevere visse dokumenter til det amerikanske Justitsministerium og begge har tænkt sig at samarbejde. Dermed er tonen mere forsonlig end de første udmeldinger fra SAP, hvor de bebudede et aggressivt forsvar mod anklagerne.

Eksperter vurderer, at det ikke lyder som egentlig industrispionage, selvom der naturligvis er tale om fejl, og at SAP’s udspil er fornuftigt set med PR-briller. Inden retssagen for alvor går i gang er det nemlig i offentligheden at slaget udspilles, og Oracle var da også hurtige med en udmelding:

”SAP’s adm. dir. Henning Kagermann har nu indrømmet gentaget og ulovlig download af Oracles intellektuelle ejendom,” hedder det fra Oracles advokat Geoff Howard i en skriftlig erklæring.

Kagermann siger, at SAP er åben over for alle muligheder inklusiv et forlig, men han forventer ikke, at der sker noget før næste høring i september.

TomorrowNow er specialist i systemsupport til Oracles Legacy- programmer, og SAP købte selskabet i 2005 for at vinde kunder fra konkurrenten.