SAP henter dansk landechef tilbage

Jørn Jacobsen overtager stolen, som han selv sad i for fire år siden.

Jørn Jacobsen vender tilbage som dansk landechef for den tyske softwaregigant SAP. Foto: SAP Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske softwaregigant SAP henter sin tidligere danske landechef tilbage på pposten.

Jørn Jacobsen overtager sit gamle job fra Anders Feddersen, der har bestridt det siden august 2014. Jørn Jacobsen sad selv i stolen fra 2011 til 2014, inden han blandt andet blev administrerende direktør for EMC i Danmark og i 2016 vendte tilbage til SAP som nordisk ansvarlig for innovation og teknologi.

SAP Danmark har omkring 200 medarbejdere. SAP havde gennem fire år - frem til maj 2014 - danske Jim Hagemann Snabe som medtopchef sammen med amerikanske Bill McDermott, som i dag er ene mand på topposten.

En af Jørn Jacobsens opgaver bliver at sikre øget fokus på IT-talenter og den digitale omstilling af kunderne.

Jørn Jacobsen er gift med Maria, som han har to børn på 19 og 20 år med. Privat er han fan af fodboldklubben FC Barcelona og bruger den øvrige fritid på løb, golf og cykling.

Fire danskere indtræder samtidig i den nordiske ledelse, som har Martin Schirmer for bordenden. Det er Jens Bager, nordisk ansvarlig for SAP SuccessFactors til personalestyring, Jonas Almstrup, nordisk ansvarlig for SAP Hybris til markedsføring, salg, service og e-handel, Jens Jacobsen, nordisk ansvarlig for SAP Ariba til indkøb, og Morten Karas, nordisk ansvarlig for SAP Hana Enterprise Cloud til virksomhedsstyring.

SAP Danmark omsatte i 2016 for 1,43 milliarder kroner og havde et resultat efter skat på 116,2 millioner kroner.