SAP går nu efter de små

De små og mellemstore virksomheder skal også styre deres virksomheder med tyske SAP-systemer, som de store bruger. SAPs nye nordiske direktør håber samtidig at udvide aftalerne med de nuværende kunder.

Den tyske softwaregigant, SAP, har hidtil haft større virksomheder som kunder for sin software, der bruges til at give bedre overblik og større gennemsigtighed i firmaet. Foto: Uli Deck, DPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største leverandør af IT til virksomhedsstyring, tyske SAP, vil ikke længere nøjes med de store firmaer men går nu ud for at få fingre i også mindre virksomheder i konkurrence med de traditionelle selskaber.

»Min vision for Norden er at blive markedets one-stop-shop, altså hvor man kan få det hele. SAP har meget mere at tilbyde end ERP-virksomhedsstyringssystemer til de store kunder. Vi forsøger at dække hele markedet, og vi vinder ordrer nu i alle segmenter,« siger den nye, nordiske og baltiske topchef, svenske Jan Thorell, til Business.dk.

Strategisk valg for de næste 10-15 år

Han kom fra IT-giganten Oracle tiltrådte i begyndelsen af september og har, trods placeringen af hovedsædet i Stockholm, de seneste uger været i Danmark flere gange.

»Vi breder nu vore produkter ud hos de kunder, vi allerede har, så vi bliver mere strategiske for dem. For mange opfatter SAP som et ERP-system, men vi er så meget mere end ERP. For ti år siden kikkede både kunder og partnere fremad og var i en strategisk alliance. Den følelse er nu kommet tilbage. Mange systemer er blevet byttet ud, og nu er det tid til at træffe et strategisk valg for de næste årti, ja, måske 15 år. Derfor samler kunderne deres engagementer hos færre leverandører, og den tendens vil givetvis fortsætte. Der er en vilje på markedet nu,« siger Jan Thorell.

Ikke kun et spørgsmål om pris

Han har været 23 år i IT-branchen og har de seneste 20 haft ledende stillinger, gennem 18 år som nordisk chef. Han noterer med interesse, at alt ikke kun handler om pris længere.

»Tidsaspektet er også vigtigt. At kunne bruge mindre tid på at indføre ny IT og at kunne få noget, der er branchespecifikt, vil fremover være en stor faktor, og her står SAP styrket, for vore løsninger er forudintegreret,« forklarer Jan Thorell.

Også muligheden for at kunne tilgå systemerne fra hvor som helst tæller med, når virksomhederne vælger IT.

»Jeg tror, at vi har en vældigt god strategi. Vi er stærke inden for mobilitet og produkter på bestilling og kan knytte det sammen på en vældigt raffineret og god måde. Markederne gik i stå i 2009. I 2010 lærte vi at tilpasse os. Nu er investeringsviljen på vej, så 2011 bliver bedre end 2010,« siger Jan Thorell.

En hemmelighed

Han vil ikke fortælle, hvor mange ansatte SAP har i Norden.

»De tal giver vi ikke,« siger han uden at ville forklare hvorfor.

Men ifølge SAPs netsted er han chef for »mere end 500 medarbejdere« i Norden og Baltikum.