Santa Fe: »Uden for normal fatteevne«

Santa Fe møder hård kritik af, at selskabet er raget uklar med sin långiver, den svenske kapitalfond Proventus, som i weekenden meddelte Santa Fe, at man mente, de aftalte lånebetingelser var overtrådt.

Det skriver Finans.

»Når man har en finansiel livline, sørger man selvfølgelig for at holde sig gode venner og for at orientere om alt, hvad man gør, og det er uden for normal fatteevne, hvordan det her kan ske,« lyder det kritisk fra Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, til Finans.

Per Hansen peger samtidig på, at Proventus overtog rollen som hovedkreditor sidste år efter Danske Bank og HSBC, da Santa Fe havde brudt lånebetingelserne med de to banker.

»Situationen er så absurd, at en dygtig ledelse eller bestyrelse aldrig nogensinde ville lade det komme så vidt. Det er er så talentløst, at jeg slet ikke har ord for det,« supplerer Nordnets investeringsøkonom.

Erhvervsmanden Thor Stadil skriver i en mail til Finans, at hans opfattelse er den, at bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen har kørt koncernen i sænk.

Formanden erkender, at ledelsen ikke har »håndteret opgaven godt nok«, men han afviser, at koncernen skulle have brudt betingelserne for Proventus' långivning.

»Vi har naturligvis holdt långiver fuldt og helt orienteret om, hvad der foregår, og vi har ikke på noget tidspunkt brudt lånebetingelserne. Derfor det er også lidt svært at forstå, hvad der sker hos långiver for tiden, men det må de om,« siger Henning Kruse Petersen.

/ritzau/FINANS