Santa Fe-topchef: Vi har fundet en løsning i USA

Planer om at komme ind på det amerikanske marked blev i oktober 2017 lagt på køl for Santa Fe. Årsagen var den forestående skattereform.

Læs mere
Fold sammen

Men nu har flyttevirksomheden (der er resterne af ØK) fundet en løsning, hvor selskabet bliver fri for at købe op. Men som stadig betyder, at selskabet tager yderligere skridt ind i USA.

»Vi har arbejdet hårdt på at komme ind på markedet uden at skulle foretage et risikofyldt opkøb. Risikoen for at købe en virksomhed og så muligvis se de negative effekter af en skattereform skræmte os lidt,« siger den administrerende direktør i Santa Fe, Martin Thaysen, efter virksomhedens årsregnskab torsdag.

Det nye tiltag starter i løbet af marts.

Nu er Santa Fe sammen med den amerikanske finansielle virksomhed Fidelity Residential Solutions klar til at tilbyde home sale (håndtering af salg af den udstationeredes bolig) i hele USA.

»Vi har udviklet et produkt, hvor de varetager vores administration, og vi lancerer så et produkt under Santa Fe-navnet,« siger Martin Thaysen.

Selv om løsningen betyder, at selskabet ikke får den samme omsætning og kunder, som det ville få ved et opkøb, så har selskabet ikke samme risiko, forklarer Martin Thaysen.

»Det er et must for os, vi kan tilbyde det produkt i USA. Det en vækstmulighed, og så er det et produkt, som vores nuværende kunder efterspørger,« siger han.