Sanofi-partner stiger 18 pct. i formarkedet

Det amerikanske biotekselskabet Mannkind stiger i formarkedet mandag 18 pct., efter at det har solgt rettighederne til den inhalerbare insulin Afrezza til den franske medicinalselskab Sanofi, der på diabetesområdet er en stor konkurrent til Novo Nordisk.

ARKIVFOTO. Det amerikanske biotekselskabet Mannkind stiger i formarkedet mandag 18 pct., efter at det har solgt rettighederne til den inhalerbare insulin Afrezza til den franske medicinalselskab Sanofi, der på diabetesområdet er en stor konkurrent til Novo Nordisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT PRATTA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sanofi overtager retten til at udvikle og sælge produktet i hele verden, mens Mannkind i første omgang vil stå for produktionen på sin fabrik i Connecticut. Afrezza er til både type 1 og type 2 diabetes.

Det franske selskab betaler i første omgang 150 mio. dollar til Mannkind. Senere kan der dog komme yderligere milepælebetalinger på op til 775 mio. dollar. Samtidig får Mannkind 35 pct. af de fremtidige overskud fra salget af produktet.

Afrezza blev godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i juni 2014, og produktet ventes lanceret i landet i første kvartal af 2015.

Aktien i Mannkind lukkede fredag i 8,13 dollar, men er i formarkedet steget 1,46 dollar til 9,59 dollar - svarende til 18 pct. Sanofi falder derimod 0,1 pct. til 77,59, mens Novo i København stiger 1,2 pct. til 248,4 kr.