Sanistål-formand: Tre ting er gået helt galt

Set fra bestyrelsesformand Ole Steen Andersens stol så bunder de store problemer i tre overordnede ting, der er gået skævt for den nordjyske virksomhed.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen
Det er sjældent, at man ser en bestyrelsesformand komme med tre så ærlige svar, som peger direkte på egen manglende formåen.

For det meste, når direktører eller bestyrelsesformænd skal pege på årsagen til, at de er havnet i uføre, så handler det om IT-problemer, valuta-kurser, dyre råvarer og andre udefrakommende ting, som spænder ben for virksomheden.

Det er sjældent, at der kigges indad og man retter kritikken mod egen strategi eller evne til at eksekvere.

Men hos Ole Steen Andersen er der ingen dårlige undskyldninger i kølvandet på dagens nedjustering, hvor gældsplagede Sanistål skuffende meddeler markedet, at man ikke kan nå i mål med sin prognose for 2009.

”Det er ingen hemmelighed, at problemer bunder i 3 overordnede ting,” siger han.

”For det første kostede det mange penge og ressourcer at få antallet af lagre reduceret fra 24 til 2 centrallagre. For det andet så må vi erkende, at købet af Carl F har givet os nogle udfordringer, hvor den danske del af integrationen er forløbet fint, mens integrationen af Carl F International har voldt meget besvær,” siger han.

”Endelig foretog vi os et strategisk køb af cirka 40 pct. af aktierne i Brødrene A&O Johansen. Her lå vi til at få en god gevinst, men salget af A&O Johansen-aktierne til Lemvigh Müller faldt til jorden og nu har vi så bundet en stor del død kapital der,” siger Ole Steen Andersen.

Hvad har I så af muligheder i forhold til at få frigivet denne ”døde kapital”?

”Det vil blive et rent teoretisk gæt, så det kan jeg ikke kommentere,” siger Ole Steen Andersen.