Sanistål-formand: Alt har været oppe og vende

Alle tænkelige løsninger i forhold til at få slanket virksomhedens balance har været oppe at vende hos gældsplagede Sanistål.

Læs mere
Fold sammen
Sanistål sætter sin lid til bankerne.

Gældsplagede Sanistål håber på, at bankerne er til at tale med, så de nuværende låneaftaler, der udløber i marts næste år, bliver forlænget. Dermed vil den fortsatte drift være sikret – og selskabet kan koncentrere sig om at være klar, når det sure marked vender.

”Jeg mener, at vi har skåret voldsomt til. Vi var måske de hurtigste i grossist-branchen til at skære så hårdt ned, men det har da overrasket os, at det ekstremt lave salg i 4 kvartal af 2008 fortsatte og faktisk accelererede ind i 2009. Salget er fortsat i dag på et lavt niveau, men vi forventer at se en vending omkring september, hvor vores kunder skal have bygget lagrene op igen. Det bliver ikke et voldsomt opsving, men dog en vending som vi ser det,” siger bestyrelsesformand Ole Steen Andersen til Business.dk.

Er det så nok i forhold til den fremtidige drift, at I får nye aftaler på plads med bankerne? Kunne man forestille sig, at jeres nuværende aktionærer ville komme med frisk likviditet?

”Alt har været oppe at vende i lyset af den situation, som vi står i. Men hvis der var noget i retning af en kapitaludviddelse, så kan jeg ikke kommentere det, da vi er et børsnoteret selskab,” siger Ole Steen Andersen.

Det er uklart, om Sanistål har været en tur rundt i ejerkredsen for at få en melding på, om aktionærerne er indstillede på at komme med friske likvider.