Sanger sagsøger milliardær for at have snydt i aktiehandel

Sangerinden Cher sagsøger milliardæren Patrick Soon-Shiong, som angiveligt har snydt hende i en aktiehandel. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS/Mario Anzuoni

Den amerikanske popsangerinde Cher har sagsøgt entreprenøren og milliardæren Patrick Soon-Shiong. Ifølge Cher har Patrick Soon-Shiong narret hende til at sælge sine aktier i det lille biotekselskab Altor Bioscience for »en brøkdel« af, hvad de er værd.

Det skriver the Wall Street Journal.

I januar 2016 solgte Cher aktier i Altor Bioscience for 450.000 dollar til Patrick Soon-Shiong, der efterfølgende blev bestyrelsesformand i selskabet.

Sangerinden beskylder milliardæren for at tilbageholde vigtig information fra kliniske prøver på ny medicin, der angiveligt medvirkede til at øge selskabets værdi.

Cher kræver at transaktionen bliver annulleret.

Ifølge dokumenter fra den amerikanske domstol, som the Wall Street Journal er kommet i besiddelse af, ejede Patrick Soon-Shiong, Hing C. Wong, der er Altors tidligere administrerende direktør, og Fred Middleton, der har været næstformand i selskabets bestyrelse, omkring tre mio. aktier i juni 2017.

Medicinalselskabet Nantcell, som Patrick Soon-Shiong ejer, har angiveligt planer om at købe aktierne i Altor Bioscience til 361 mio. dollar, hvilket svarer til 2 dollar per aktie.

Det fremgår af retsdokumenterne, at selskabets værdi ventes at stige til 1,1 mia. dollar, når Altor Biosciences nye lægemidler kommer på markedet.

/ritzau/FINANS